Ställ krav

Hyresgästföreningen har 500 000 medlemmar och organiserar hyresgäster i hela Sverige. Hyresgästföreningen är oberoende av politiska partier och företräder hyresgästernas intressen gentemot hyresvärdarna. Man försvarar även rätten till en trygg boendemiljö där hyresgästerna har inflytande.  På Hyresgästföreningens kampanjhemsida kan du skriva på namninsamlingen för rättvis skatt på hyresrätter

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti som verkar för att rätten till bostad skall gälla för alla. Vi för en politik som gynnar vanliga löntagare, oavsett om man har jobb eller för tillfället är arbetslösa eller sjuk, som idag lägger en stor del av sin inkomst på boendet. Vi vill att alla som bor i hyresrätt ges inflytande över vilka renoveringar som sker. Vi motsätter oss marknadshyror och att hyresrätter omvandlas till bostadsrätter. Istället för att sänka skatten för de redan rika vill vi bygga bort bostadsbristen genom ett statligt investeringsstöd för miljövänliga hyresrätter. I Göteborg har vi kämpat, och till slut fått genomslag, för vårt krav om en kommunal bostadskö.

Vänsterpartiet Biskopsgården-Torslanda är den lokala organisationen för medlemmar i Biskopsgården och Torslanda. Under hösten och vintern 2013/2014 kommer vi att sätta fokus på bostadspolitiken. Det första steget blir en affischeringskampanj i Biskopsgården för att belysa vad man skulle ha betalat för boende i olika områden om hyrorna följt den övriga prisutvecklingen i samhället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s